Zwanger

Als je een kinderwens hebt, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Hoe kun je gezond aan een zwangerschap beginnen bijvoorbeeld, wat komt er op je af als je zwanger bent en hoe bereid je je voor op de bevalling? Wij helpen je graag op weg. Je bent bij ons ook op de juiste plek voor advies over voeding voor jou en je kind, zwangerschapscursussen en over praktische zaken rondom jouw zwangerschap en de geboorte van je baby.

 

De eerste afspraak

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je ons bellen. In overleg maken we een afspraak voor de eerste echo bij 8 weken zwangerschap en plannen we in de 9e week een intakegesprek. Soms combineren we deze twee afspraken. We bespreken dan ook de mogelijkheid van prenataal onderzoek. Als je daar nu al meer over wilt lezen kan dat hier.

 

Het vervolg

In de loop van de zwangerschap volgen andere controleafspraken en echo’s. Alles daarover kun je lezen op de pagina’s controle en echografie. Soms verloopt een zwangerschap niet zoals gewenst. Ook dan staat het team van Schoterpoort verloskunde en echografie voor je klaar.

Nu aanmelden