Voedingsadvies

Alles over gezonde voeding voor jou en je (ongeboren) kindje vind je in de folder Voedingsadviezen zwangerschap Voedingscentrum.

 

borstvoeding advies frieslandVoorbereiden op borstvoeding

Borstvoeding wordt wereldwijd als eerste keus aangeraden voor moeder en kind. Daarom organiseren wij in gezondheidscentrum Schoterpoort 4x per jaar een voorlichtingsavond over borstvoeding. Informatie hierover volgt.

 

Voorlichtingsavond bevallen

In ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen wordt regelmatig een voorlichtingsavond over bevallen georganiseerd. Informatie en opgave dmv de button.
Voorlichtingsavond bevallen

 

Kraamzorg

De eerste week na de bevalling kun je kraamzorg krijgen. Kraamzorg moet je vroeg in de zwangerschap regelen. Dit kan bij de volgende bureaus:

 

Je kindje erkennen op het gemeentehuis

Als je niet getrouwd bent is het belangrijk om voor de bevalling samen naar het gemeentehuis te gaan om het kindje te erkennen. Na de geboorte kan de vader het kindje dan aangeven op het gemeentehuis en hoeft de moeder niet mee.

 

Werken en zwangerschap

Ben je zwanger, meld dit dan bij je werkgever. Het is belangrijk dat je tijdens je zwangerschap veilig en gezond kunt werken en je werkgever kan jou voorlichten over mogelijke (extra) risico’s die je loopt in je werk tijdens je zwangerschap, na je bevalling en/of in de periode dat je borstvoeding geeft. Uitgebreide informatie over werk en zwangerschap staat in folder werk en zwangerschap