Welke voeding geef jij je kindje?

Borstvoeding

Moedermelk is goed voor je kind. Hier zitten veel gezonde stoffen in. Je baby profiteert hier het meeste van als hij minstens zes maanden borstvoeding krijgt, maar los daarvan telt elke week. Borstvoeding geven is ook goed voor je eigen gezondheid. In de kraamtijd moet het goed op gang komen. Het is belangrijk dat je je baby goed leert aanleggen en dat je je baby leert kennen. Om jou en je partner goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding, organiseren wij diverse voorlichtingsavonden over dit onderwerp. Die worden gegeven door Marije Woortman, lactatiekundige. Voor vragen of het opgeven voor de voorlichtingsavond kun je haar mailen op: marije@woortman.com

borstvoeding advies frieslandWil je meer lezen over borstvoeding? Klik dan hier. En als je informatie wilt over borstvoeding en werk (kolven), staat dat hier.┬áVia onderstaande link vind je de folder “welke voeding voor je baby”.

Welke voeding voor je baby?

 

Flesvoeding

In het eerste jaar is borstvoeding de beste voeding voor je kindje. Wil of kun je geen borstvoeding geven, dan geef je flesvoeding. Alle voedingsstoffen die je kind nodig heeft zitten in volledige zuigelingenvoeding. Dit staat bij elk merk op de verpakking. Verander nooit zomaar van merk of type voeding. Als je start met een bepaald merk zuigelingenvoeding, probeer dit dan te blijven geven. Wil je wel veranderen? Doe dit dan in overleg met het consultatiebureau.

Wennen

Het maagje van je baby moet eerst wennen aan de zuigelingenvoeding. Geef daarom in het begin niet teveel. Per voeding 10cc in de fles is voldoende. In overleg met je kraamverzorgende bouw je de hoeveelheid elke dag een beetje op.